FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
23/11/2023

De laatste pagina's voor het boek

Was u voor Corona Freon fan Sult en hebt u het boek nog niet? Stuur ook als je niet zeker weet of je Freon bent, een mailtje naar info@teatergroepsult.nl. Verder is het boek te koop voor € 27,50 plus eventueel € 7,00 verzendkosten, ook door een mail naar bovenstaande adres.

Achter in het jubileumboek van SULT zijn een aantal pagina’s leeg gebleven. Daar moest natuurlijk het verhaal van de laatste voorstelling Tiid fan libjen komen. Begin dit jaar, toen we met het boek bezig waren, konden die pagina’s natuurlijk nog niet gemaakt worden.

We bedachten dat we deze pagina’s als PDF zouden… Lees verder

12/11/2023

Nog een keer?.......

Nog een keer naar de voorstelling Tiid fan libjen of naar SULT?

Nee, dat gaat niet lukken. Gelukkig hebben we de film nog. Met meerdere kamera’s hebben we een professional de laatste voorstelling vast laten leggen.

Wil je (nog een keer) zien hoe Ytsje verdwaalt in tijd? Via onderstaande linken kun je de twee delen bekijken. In de pauze zul je zelf een kopje koffie moeten zetten.
1e bedriuw
pauze
2e bedriuw

12/11/2023

Recensie Sietse de Vries

Voor kranten schreef Sietse de Vries diverse recensies over Sult. Door een vergissing van onze kant is de laatste, totaal-recensie van Sult niet in het jubileumboek opgenomen. Later hebben we dit als losse bladzijden toegevoegd. Mocht u deze recensie niet bij het boek hebben gekregen, dan kunt u deze hier downloaden.

12/09/2023

Het einde

Op zaterdag 9 september liet SULT voor de laatste keer het doek zakken, deden we definitief de lichten uit.

Onze voorzitter Roelof Foppa schreef in het programmaboekje over 27 jaar SULT en het beëindigen het volgende:

De tiid fan SULT

Der wie in tiid doe’t SULT der noch net wie, doe’t lokaasjeteater noch betocht wurde moast en it teaterlânskip yn Súdwest Fryslân skraal wie. SULT hat dêr foar altyd feroaring yn brocht, dêr’t we no en yn de takomst profyt fan hawwe.

Wat binne der yn sânentweintich jier SULT in grut tal unike en bysûndere teaterstikken mei-elkoar makke, yntinse mominten mei-inoar belibbe, nije… Lees verder

03/09/2023

Hoe start jij je weekend?

In de Leeuwarder Courant staat op zaterdag de rubriek Hoe, waar en met wie start jij je weekend?. SULT stond afgelopen zaterdag 2 september centraal onder de titel LAATSTE KEER. Het artikel staat hier op onze website.

01/09/2023

Recensies

Het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant bezochten gisteren onze laatste voorstelling “Tiid fan libjen”. Benieuwd naar de recensies? U vind ze hier: Het Friesch Dagblad schreef over de laatste voorstelling van Sult deze recensie. In de Leeuwarder Courant van 1 september staat deze recensie.

Kom ook kijken en bestel uw kaarten hier.

31/08/2023

De kop is der ôf

Eergisteren konden alle vrijwilligers uit de bouwploeg, de catering, de parkeerwachten en noem maar op, de spelers van SULT zien schitteren in de try-out van de laatste voorstelling Tiid fan libjen.

De première van gisteren vond plaats voor een nagenoeg uitverkochte tribune. In de Balkster Courant staat het verhaal dat Pieter Stellingwerf, de oprichter van Sult, op de premièreavond het eerste boek over de geschiedenis van SULT krijgt.

In het Bolswarder Nieuwsblad en op LC.nl stond [dit artikel over SULT en de laatste voorstelling] (https://www.teatergroepsult.nl/nl/download/548)

Kom ook kijken en bestel uw kaarten hier.

27/08/2023

Nog een paar dagen....

Nog even, vanaf komende woensdag is het tijd voor “Tiid fan libjen”.

Het was weer een hele klus, op een plaats waar niets is, binnen een paar weken een theater en een theatervoorstelling uit de grond stampen. Op onze FaceBook-pagina kun je hier alles over lezen.

Maar we zijn er klaar voor, woensdag aanstaande gaat “Tiid fan libjen” in Stavoren in première. Zien we u daar ook?

20/08/2023

De kostuums zijn aangekomen

De toppers van Atelier Bonnema hebben een hele klus gehad aan de productie van de kleding voor Tiid fan libjen. Met zoveel verschillende rollen moest er nogal wat in elkaar gezet en genaaid worden. Sommige kledingstukken zijn ook nog eens niet bepaald klein uitgevallen!

Qua kleding belooft het in ieder geval al een heel bijzondere voorstelling te worden. Sinds vandaag hebben we een aantal foto’s op de site gezet, maar we kunnen natuurlijk nog niet alles verklappen!

Op onderstaande foto komen de kostuums aan op de speellocatie en nu kunnen de spelers in kostuum repeteren.

20/08/2023

Op&Ut over 'Tiid fan libjen'

Op zaterdagmorgen 19 augustus waren Ytsje Hettinga, Jan Eekma en Bart van der Wal te gast bij Omrop Fryslân in het programma Op&Ut. In dit uitgaans- en cultuurprogramma kun je elke zaterdagmorgen te weten komen wat er de komende tijd in Friesland op dat gebied staat te gebeuren.

Ytsje, Jan en Bart vertellen hier het een en ander over onze laatste voorstelling. Ben je benieuwd waar onze laatste voorstelling over gaat, luister hier wat ze over Tiid fan libjen kunnen vertellen.

Het hele verhaal, waar ze ook over de geschiedenis van SULT vertellen, is hier bij Omrop… Lees verder

09/08/2023

De kleding

Ze heeft al eerder kleding voor SULT ontworpen. De prachtige, kleurige kostuums van Krang, in Nijhuizum, of nog veel kleuriger kleding met aparte, bijzondere pruiken bij de Held en syn sokken in Hindeloopen. Nog eerder bij Redbad op het Súderstrân in Stavoren had ze ook al hele bijzondere en fleurige kleding foor de spelers en zangers gemaakt. We hebben het natuurlijk over Dianne Bonnema.

De kostuums kunnen we nog niet tonen, maar Dianne heeft vooraf een aantal schetsen gemaakt. Hoe onze toneelspeler er straks echt uit zien? Als de generale repetitie geweest is, lichten we tipje van de sluier nog wat verder… Lees verder

25/06/2023

Aftrap

Afgelopen zaterdag hebben de spelers van Tiid fan libjen voor het eerst gerepeteerd op de plaats waar de voorstelling straks gespeeld gaat worden.

Na afloop hebben we hier met de spelers en alle andere medewerkers, zoals muzikanten, zangers, kledingontwerpster, de bouw- en pr-ploeg de officiële aftrap van deze laatste voorstelling van SULT gedaan. Pieter vertelde over ‘Tiid fan libjen’, Dianne liet de voorstudies van de kleding zien en Bart liet zijn gecomponeerde muziek horen. In een volgend bericht meer over kleding en muziek.

De komende tijd werken we verder om het stuk onder de knie te krijgen. We hebben er zin… Lees verder

18/06/2023

Voorbereiden speellocatie

Voorbereidingen voor Tiid fan libjen gestart.
SULT probeert voor elke voorstelling weer nieuwe, bijzondere locaties te vinden. De ene keer is het een gesloten kaasfabriek, dan een heel dorp als Nijhuizum, of een oude scheepswerf zoals in Hindeloopen. Dit jaar hebben we weer een mooie locatie gevonden, op het opslagterrein van een aannemer.

Het is voor onze bouwploeg heel gewoon, dat er eerst het een en ander opgeruimd moet worden. Deze vrijwilligers van Sult zijn in het eerste weekend van juni gestart met het anders inrichten van het terrein van aannemer Albada in Stavoren.

Meer op onze Facebook-pagina

25/01/2023

Tiid fan libjen

Eind augustus komt teatergroep SULT met de jubileumproductie 25 jaar SULT. Een voorstelling die helaas tevens de laatste zal zijn. Speciaal daarvoor is een stuk geschreven met de titel ‘Tiid fan libjen’over tijd en vergankelijkheid. In het stuk wonen vier van de oprichters van de theatergroep samen in een huis dat veel achterstallig onderhoud heeft. De aftakeling van het gebouw is synoniem voor de aftakeling van de mens. Een verhaal met veel humor, tragiek en beeldend scenes.

De kaartverkoop start 29 april.

22/08/2021

Voorstelling 'It grutte swijen afgelast

Afgelopen jaar waren we van plan om in het kader van 75 jaar bevrijding de voorstelling ‘It grutte swijen’ te spelen. De Coronapandemie stak daar een stokje voor. Er werd besloten om de voorstelling een jaar op te schuiven. Ook dit lukte vanwege het hardnekkige virus niet. Oktober werd het nieuwe alternatief.

Helaas moeten we nu melden dat ook dat niet door zal gaan. De gekozen locaties zijn klein en sfeervol. Juist dit werkt nu tegen ons. Zo dicht bij elkaar zitten, ook al zijn er vast veel mensen gevaccineerd, lijkt ons niet verstandig en mag misschien in de herfst… Lees verder

13/01/2020

It grutte swijen

De nieuwe voorstelling, april 2020

Wat was het een groot succes, de voorstelling de Bûsedokter die november vorig jaar in Koudum op de planken, of nou ja, in de Kas van FleurigBuiten werd uitgevoerd. Heel veel mensen hebben kunnen genieten van deze humorvolle voorstelling die je toch ook weer aan het denken zet. Dank aan allen die ervoor gezorgd hebben dat dit een groot succes werd!

En we gaan door! De volgende voorstelling komt al sneller dan jullie normaal van ons gewend zijn. “It grutte swijen” zal worden gespeeld in april 2020 en neemt ons mee terug naar Koudum… Lees verder

16/10/2019

Sult presenteert (huis)artsenkoor ‘Wat scheelt er aan’