FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
23/11/2023

De laatste pagina's voor het boek

Was u voor Corona Freon fan Sult en hebt u het boek nog niet? Stuur ook als je niet zeker weet of je Freon bent, een mailtje naar info@teatergroepsult.nl. Verder is het boek te koop voor € 27,50 plus eventueel € 7,00 verzendkosten, ook door een mail naar bovenstaande adres.

Achter in het jubileumboek van SULT zijn een aantal pagina’s leeg gebleven. Daar moest natuurlijk het verhaal van de laatste voorstelling Tiid fan libjen komen. Begin dit jaar, toen we met het boek bezig waren, konden die pagina’s natuurlijk nog niet gemaakt worden.

We bedachten dat we deze pagina’s als PDF zouden… Lees verder

12/11/2023

Nog een keer?.......

Nog een keer naar de voorstelling Tiid fan libjen of naar SULT?

Nee, dat gaat niet lukken. Gelukkig hebben we de film nog. Met meerdere kamera’s hebben we een professional de laatste voorstelling vast laten leggen.

Wil je (nog een keer) zien hoe Ytsje verdwaalt in tijd? Via onderstaande linken kun je de twee delen bekijken. In de pauze zul je zelf een kopje koffie moeten zetten.
1e bedriuw
pauze
2e bedriuw

12/11/2023

Recensie Sietse de Vries

Voor kranten schreef Sietse de Vries diverse recensies over Sult. Door een vergissing van onze kant is de laatste, totaal-recensie van Sult niet in het jubileumboek opgenomen. Later hebben we dit als losse bladzijden toegevoegd. Mocht u deze recensie niet bij het boek hebben gekregen, dan kunt u deze hier downloaden.

12/09/2023

Het einde

Op zaterdag 9 september liet SULT voor de laatste keer het doek zakken, deden we definitief de lichten uit.

Onze voorzitter Roelof Foppa schreef in het programmaboekje over 27 jaar SULT en het beëindigen het volgende:

De tiid fan SULT

Der wie in tiid doe’t SULT der noch net wie, doe’t lokaasjeteater noch betocht wurde moast en it teaterlânskip yn Súdwest Fryslân skraal wie. SULT hat dêr foar altyd feroaring yn brocht, dêr’t we no en yn de takomst profyt fan hawwe.

Wat binne der yn sânentweintich jier SULT in grut tal unike en bysûndere teaterstikken mei-elkoar makke, yntinse mominten mei-inoar belibbe, nije… Lees verder

03/09/2023

Hoe start jij je weekend?

In de Leeuwarder Courant staat op zaterdag de rubriek Hoe, waar en met wie start jij je weekend?. SULT stond afgelopen zaterdag 2 september centraal onder de titel LAATSTE KEER. Het artikel staat hier op onze website.

01/09/2023

Recensies

Het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant bezochten gisteren onze laatste voorstelling “Tiid fan libjen”. Benieuwd naar de recensies? U vind ze hier: Het Friesch Dagblad schreef over de laatste voorstelling van Sult deze recensie. In de Leeuwarder Courant van 1 september staat deze recensie.

Kom ook kijken en bestel uw kaarten hier.

31/08/2023

De kop is der ôf

Eergisteren konden alle vrijwilligers uit de bouwploeg, de catering, de parkeerwachten en noem maar op, de spelers van SULT zien schitteren in de try-out van de laatste voorstelling Tiid fan libjen.

De première van gisteren vond plaats voor een nagenoeg uitverkochte tribune. In de Balkster Courant staat het verhaal dat Pieter Stellingwerf, de oprichter van Sult, op de premièreavond het eerste boek over de geschiedenis van SULT krijgt.

In het Bolswarder Nieuwsblad en op LC.nl stond [dit artikel over SULT en de laatste voorstelling] (https://www.teatergroepsult.nl/nl/download/548)

Kom ook kijken en bestel uw kaarten hier.

27/08/2023

Nog een paar dagen....

Nog even, vanaf komende woensdag is het tijd voor “Tiid fan libjen”.

Het was weer een hele klus, op een plaats waar niets is, binnen een paar weken een theater en een theatervoorstelling uit de grond stampen. Op onze FaceBook-pagina kun je hier alles over lezen.

Maar we zijn er klaar voor, woensdag aanstaande gaat “Tiid fan libjen” in Stavoren in première. Zien we u daar ook?

20/08/2023

De kostuums zijn aangekomen

De toppers van Atelier Bonnema hebben een hele klus gehad aan de productie van de kleding voor Tiid fan libjen. Met zoveel verschillende rollen moest er nogal wat in elkaar gezet en genaaid worden. Sommige kledingstukken zijn ook nog eens niet bepaald klein uitgevallen!

Qua kleding belooft het in ieder geval al een heel bijzondere voorstelling te worden. Sinds vandaag hebben we een aantal foto’s op de site gezet, maar we kunnen natuurlijk nog niet alles verklappen!

Op onderstaande foto komen de kostuums aan op de speellocatie en nu kunnen de spelers in kostuum repeteren.

20/08/2023

Op&Ut over 'Tiid fan libjen'

Op zaterdagmorgen 19 augustus waren Ytsje Hettinga, Jan Eekma en Bart van der Wal te gast bij Omrop Fryslân in het programma Op&Ut. In dit uitgaans- en cultuurprogramma kun je elke zaterdagmorgen te weten komen wat er de komende tijd in Friesland op dat gebied staat te gebeuren.

Ytsje, Jan en Bart vertellen hier het een en ander over onze laatste voorstelling. Ben je benieuwd waar onze laatste voorstelling over gaat, luister hier wat ze over Tiid fan libjen kunnen vertellen.

Het hele verhaal, waar ze ook over de geschiedenis van SULT vertellen, is hier bij Omrop… Lees verder

Meer nieuws Alle tweets van Sult op Twitter