FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

2006  Wintermearke

Het verhaal/ In beelden/ In de media/ Muziek

Familievoorstelling
Bewerking van “A Winter’s Tale” van William Shakespeare
Bewerking: Bouke Oldenhof
Regie: Pieter Stellingwerf

Het stuk ‘In Wintermearke’ is een bewerking van ‘A Winter’s Tale’ van Wiliam Shakespeare door schrijver en vertaler Bouke Oldenhof. Het is een familievoorstelling ter ere van het tienjarig bestaan van Teatergroep SULT.

‘A Winter’s Tale’ is een bijzonder stuk. Het valt in twee delen uiteen. In het eerste deel beschrijft Shakespeare hoe twee hartsvrienden, koning Leontes van Sicilië en koning Polyxenes van Bohemen hun vriendschap verspelen door dezelfde jaloezie die Othello later naar de ondergang zal voeren. Het verstoten van een kind dat voor de wolven wordt neergelegd, de dood van koningin van Sicilië en de scheiding van een hoveling zijn hier het gevolg van.

In het andere deel zien we dat de zoon van de ene koning en de door de wolven gespaarde dochter van de andere koning van elkaar houden. Maar hun standsverschil staat hun huwelijk in de weg. Eerst probeert de prins hem als een gewoon mens voor te doen. Na de vlucht wordt geprobeerd het meisje als een prinses (wat ze in feite ook is) te presenteren, maar dat loopt steeds verkeerd af. Op het moment dat de koningin weer in het paleis tot leven is geroepen, nadat ze achttien jaar een standbeeld is geweest, komt ze achter de koninklijke afkomst van het meisje en kan het jonge paar trouwen.

Wie teveel naar anderen kijkt verliest zichzelf, zal ook in onze voorstelling een belangrijke thematiek worden. Het stuk wordt een combinatie van locatietheater, breakdance, maskervormgeving en verschillende soorten muziek.