FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto
Poster Op Oerol, het speelveld inrichten

2002  Kyp Kwaiut

Het stukIn beeldenLocatieSpelers en meewerkers

In de campingkomedie “KYP KWAIUT” van Mrozek spelen dieren de hoofdrol. De toeristen zijn kippen, de oorspronkelijke bewoner is een vos en de bisschop is een wolf. Omdat er steeds meer toeristen komen heeft het grootste deel van de oorspronkelijke bewoners het veld moeten ruimen. De toename van het aantal kippen zorgt er voor dat het kippenhok steeds voller wordt.

Om recht op rust, ruimte en recreatie te kunnen blijven bieden lijkt uitbreiding van het kippenhok de enige mogelijkheid. Dit is echter niet mogelijk omdat de in de nabijheid wonende vos zijn terrein niet wil prijs geven. Hij vecht halsstarrig voor zijn eigen bestaan en belaagt keer op keer de camping. De campinggasten jagen op hun beurt op de vos. Het lukt geen van beide partijen om gelijk te krijgen. Als het zelfs niet lukt om de bisschop te overtuigen van het gelijk, kidnapt de vos een haan om zodoende de rest van de campinggasten achter zich aan te krijgen om voor eens en voor altijd met hen af te rekenen.

Omrop Fryslan maakte opnamen van de voorstelling van “Kyp Kwaiut” die op Oerol op Terschelling gespeeld werd. Sult komt op 1”38 in beeld.

De première van ‘Kyp Kwaiut’ vind plaats op Oerol op Terschelling. Lees het verslag in de Leeuwarder Courant, verderop op deze pagina.
In de Zuidwesthoek speelt SULT op het terrein van de de oude vuilstort in Molkwerum, tegenover de camping. Te zien op 15,16, 17, 19, 22,23 en 24 augustus.

Foks : Jan Eekma
Hoanne : Johan Spijkerman
Biskop : Feikje Hovenga
Hûn I : Ytsje Hettinga
Hûn ll : Ytsje Kramer
Lamme : Anne vd Zijpp
Triuwer : Antsje Reitsma
Gongmakker : Eelco Venema
Eks-notabele: Janneke Wadman

Rezjy : Piter Stellingwerf
Lûd : Paul van de Kerkhof
Oersetting : Ytsje Hettinga
Rezjy-assistinsje : Yteke Hielkema
Muzyk : Sjoerd Kramer
Produksjelieding: Tsjerk Kramer
Ljocht : Michiel Dennink
Kostúms : Threa Lorist


Uit de programmakrant van Oerol
LC: vooraankondiging Kyp Kwaiut naar Oerol
LC Recensie Kyp Kwaiut op Oerol
LC: Slotvoorstelling valt in water