FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

2003  Hinne en Wer

Het stuk/ In beelden/ In de media/ Muziek

Locatie: Zeilschool te Hemmelum.

‘HINNE & WER’ bestaat uit twee eenakters, die gelijktijdig worden gespeeld. Het ene stuk wordt door mannen gespeeld, het andere door vrouwen. De vraag waar wij naar toe gaan wanneer wij het aardse verlaten, komt in beide voorstellingen aan de orde. Toch gaan deze eenakters juist over het leven. De thematiek wordt op twee heel verschillende manieren gebracht. Het publiek komt letterlijk en figuurlijk in een soort tussenstation.

Het stuk “HINNE”, oorspronkelijke titel “Van drie oude mannetjes die niet dood willen” fan Suzanne van Lohuizen, gaat over drie oude mannetjes die niet dood willen. De mannetjes liggen te slapen en hun gesnurk is een close harmonie van stemmen. De drie wekkers ratelen op schrille toon en de mannetjes kleden zich haastig aan. Er moet gewerkt worden. Dan valt er een brief door de brievenbus, waarin staat dat het vandaag de laatste dag is. Maar de drie mannetjes willen niet dood.

Het stuk “WER” van Ytsje Hettinga, gaat over drie vrouwen die drie kwartier terugkomen op aarde. Ze hebben als opdracht één ding op te halen dat hen tijdens het leven heel dierbaar was. In eerste instantie lijkt deze korte ontmoeting de moeite waard te zijn, maar is dat wel zo? Maken ze op de goede manier gebruik van de tijd of vervallen ze weer in aardse gewoontes.