FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

2017  Hauken en Hazzen

DE VOORSTELLINGDE SCHRIJVERSPEELDATASPELERSLOCATIEMUZIEK

In Hauken & Hazzen speelt een witte bestelauto de hoofdrol. Wat doet die auto op die plaats? En wie is de bestuurder? In een aantal mooie scènes, absurd, humoristisch, aangrijpend en een beetje vervreemdend vertellen negen acteurs en een technicus een verhaal over angst. Al improviserend vinden ze hun weg door het stuk. Zo raken ze zelf steeds meer in de ban van waar ze mee bezig zijn. Johan Keus en Bouba Keita nemen je na de theatervoorstelling mee naar sferen ver van hier en weer terug. Met hun muzikale vertaling zorgen zij voor een extra dimensie bij de locatievoorstelling Hauken & Hazzen. Op de matineevoorstellingen op 10 december en 7 januari wordt het programma ook nog aangevuld met een optreden van het vrouwenkoor ‘De Dromenvangers’ onder leiding van Sjoukje van der Land.

Benieuwd naar de voorstelling? Luister dan naar Pieter Stellingwerf bij Omrop Fryslân’s programma “Op en út”. Hier te beluisteren : Pieter komt na 10 minuten aan het woord.

Robert van Dijk (Berlikum 1974) is freelance toneel- en scenarioschrijver. In Utrecht studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde, Algemene taalwetenschap (Rijksuniversiteit) en Dramaschrijven (Hogeschool voor de kunsten). Hij was van 2005 tot 2009 huisschrijver van Theatergroep Cowboy bij Nacht. Zijn stukken waren te zien op Oerol, de Parade, Festival a/d Werf IT’s Festival Amsterdam. Ook schrijft hij coverstory’s voor dagblad Trouw.

Robert van Dijk: ‘Pieter wou een stuk maken over angst in het algemeen en xenofobie in het bijzonder. Het leek hem interessant om een voorstelling te maken over acteurs die een voorstelling aan het maken zijn. We hebben eerst een aantal improvisatiesessies gehad met de regisseur, de spelers en ikzelf. Een van de acteurs speelde een scène die ik echt geweldig vond. Ze vroeg een collega om de ogen dicht te doen, en zich voor te stellen dat hij in een idyllische omgeving rondliep en daar even ging liggen slapen. Daarna vroeg ze hem om zich een vervelende droom te verbeelden. Ze vroeg hem na afloop welke droom het was. Zo’n scène inspireert mij. Alles was aanwezig in deze scène. Angst, maar ook de grondslag voor angst, namelijk verbeelding. Door deze scène uit te werken kun je laten zien dat wij ook in werkelijkheid onze angsten vergroten. Hoe meer we ermee bezig zijn, hoe reëler der angst lijkt, terwijl we vergeten dat het nergens op gebaseerd is.’ Het is een bijzonder proces, en het wordt ook een bijzondere voorstelling! Met vertrouwde SULT- spelers, maar ook met een aantal nieuwe jonge spelers ( Marte, 16 jaar en pieter, 17 jaar). De regie is in handen van artistiek leider Pieter Stellingwerf.

De data van de voorstellingen zijn: 7-8-9-10-13-14-20-21 december en 4-5-6-7 januari. Aanvang 20.15, matinee 10 dec. en 7 jan. aanvang 15.00.

Aan de voorstellingen van Hauken en Hazzen werken de volgende spelers mee:

Pieter Zijlstra
Marte Stellingwerf, stelt zich voor op Facebook
Judith Jager
Marije Semplonius, stelt zich voor op Facebook
Gerwin de Vries, stelt zich voor op Facebook
Jan Eekma, stelt zich voor op Facebook
Ytsje Kramer, stelt zich voor op Facebook
Jehannes Arendz, stelt zich voor op Facebook
Ytsje Hettinga
Auke v.d. Meer

U zit droog en warm, op stoelen, in het pand van De Blaauw mechanisatie, Wâlikkers 4, 8584 WS te Hemelum.

Johan Keus en Bouba Keita nemen je tijdens de theatervoorstelling mee naar sferen ver van hier en weer terug. Met hun muzikale vertaling zorgen zij voor een extra dimensie bij de locatievoorstelling Hauken & Hazzen.

Over de muzikanten:

Bouba Keita is een muzikant uit Mali en woont in Balk. Hij speelt Djembé, Doun Doun, Balafoon, Ngoni (Malinees tokkelinstrument) waar hij ook privéles in geeft. Hij zingt en schrijft muziek. Daarnaast is hij instrumentenbouwer, hij maakt zijn eigen muziekinstrumenten.

Johan Keus zingt en speelt gitaar, basgitaar en percussie. Hij is uitvoerend muzikant en speelt met verschillende artiesten, live en als studiomuzikant. Daarnaast schrijft hij muziek en geeft hij muziekles in zijn praktijk in Balk. Ook werkt hij als muziekbegeleider met mensen met Autisme Spectrum Stoornis.

Op de matineevoorstellingen op 10 december en 7 januari wordt het programma ook nog aangevuld met een optreden van het vrouwenkoor ‘De Dromenvangers’ onder leiding van Sjoukje van der Land.


Sult doet er nog altijd toe, LC 5-12-2017
Hauken-en-Hazzen-GrootSneek
LeeuwarderCourant_HaukenHazzen
DeMoanne_oer_Hauken_en_Hazzen
BalksterCourant_HaukenHazzen
FrieschDagblad_HaukenHazzen